OLAJOS ARCLEMOSÓK

A koreai nők hibátlanul tiszta bőrének titka a kétlépéses arctisztítás.

Az olajos lemosók segítenek alaposan fellazítani a szennyeződések a pórusok legmélyéről is, így a második lépésként használt vízbázisú lemosó hatékonyabban tud működni.

Nekem is segíthet a kétlépéses arctisztítás?

Nagy valószínűséggel igen. 

Hazánkban sajnos még mindig kevésbbé ismert az olajos arctisztítóval történő arclemosás, pedig egy olyan dologról van szó amit mindenkinek ki kéne próbálnia legalább egyszer. Ha korábban még nem hallottál róla és picit bizalmatlan vagy a koreai márkákkal, semmi gond. Nálunk is van vélemény szekció, de rengetek tőlünk független fórumon találsz információt a márkákról illetve további véleményeket arról, hogy miért is érdemes kipróbálni a koreai kétlépéses arctisztítást (…és a többi koreai terméket).

A titok mögötte pedig a következő: ha csak egy szokásos vízbázisú arclemosót használsz akkor a sminkek és szennyeződések látványos része a vattakorongon végzi, azonban a pórusok mélyén nem ez a helyzet. Mindig maradni fog valamennyi szennyeződés, amelynek nem lenne ott a helye. Gondolj csak bele, a legtöbb smink szándékosan tartósra van tervezve, sokszor pedig kifejezetten vízállóra is: alapozók, korrektorok, szempillaspriálok, tusok stb. 

Szóval nem számít, hogy milyen bőrtípusod van, egy biztos: az olajos lemosók feladata az, hogy a feloldják a szennyeződéseket a pórusok mélyéről is, így a szokásos arclemosód maradéktalanul el tudja távolítani az egészet. Mivel hidrofilek (vízben maradéktalanul és azonnal) oldódnak, azoknak a zsíros, kombinált bőrűeknek is ideális választás, akik egyébként nem sminkelnek. Az ő esetükben az olajos lemosó először elvegyül a felesleges faggyúval, majd víz hatására leoldódik.

Miért ÉPPEN KOREA?

A tudatos bőrápolási mozgalommal nagyjából egyidőben kezdett kezdődött a koreai kozmetikumok népszerűsége itthon. Ennek oka pedig, hogy a koreai szépségipar az európainál is magasabb követelményeket támaszt a forgalomba hozatalhoz, az összetevők minőségével, a teljes gyártási, tesztelési folyamattal kapcsolatban.